Workshops: Keep on breathing

   

   

  Workshop voor kinderen

   

  Mensen leven tegenwoordig in een versnelling waardoor de wereld aan zichzelf voorbijgaat. Dit is ook zo voor onze kinderen. We merken het vaak niet maar onze kinderen ervaren vandaag veel stress door de hoge verwachtingen van hun omgeving. Hierdoor kunnen ze zich niet meer bewust focussen op hun lichaam en hun eigen innerlijke kracht. Door constante prestatiedruk van buitenaf krijgen kinderen te maken met angsten en piekergedachten, gevoed door stress. Veel kinderen hebben het moeilijk om hier mee om te gaan. Ze belanden in depressie, vertonen gedragsproblemen, krijgen te maken met onzekerheid en ervaren dagdagelijks faalangst.

   

  De mensheid staat nu voor een belangrijke opdracht: “Bewust worden, Leren Loslaten en Blijven Ademen” opdat we onze eigen innerlijke kracht zouden vinden. Wanneer we onze kinderen in hun kracht laten staan, kunnen ze  beter omgaan met de stress in zichzelf en de drukte om zich heen.

   

  Deze workshop bestaat uit twee delen en is gebaseerd op een nieuwe ademhalingstechniek gecombineerd met de basis van Mindfulness.

  In het eerste deel  komt het aspect “Bewust worden” aan bod. Hier leren kinderen op een speelse wijze hoe ze terug in contact kunnen komen met hun lichaam en hun eigen innerlijke kracht.

  In het tweede deel komen de aspecten “Leren Loslaten” en “Blijven Ademen” aan bod. Hier leren kinderen op een creatieve en speelse manier hoe ze hun angsten en piekergedachten kunnen loslaten zodat ze beter kunnen omgaan met stress.

  De workshops voor kinderen richten zich tot kinderen tussen 6 en 12 jaar.

   

   

  Helen Pauwels © 2008 • Privacy Policy • Terms of Use

  www.helen-pauwels.be